Deň pohybu

18.05.2015 18:59

Heslo „športom ku zdraviu“ pozná každý z nás. Ale ruku na srdce, koľkí sa ním v živote aj riadia? V dnešnej dobe len máloktoré deti zoberú do rúk namiesto tabletu loptu. Hodiny strávené pred televíznou či počítačovou obrazovkou sa každodenne podpisujú na zdraví našej generácie. Krivé chrbtice, bolesti hlavy, oslabené svalstvo, silné dioptrie, pretrvávajúca únava a pocit slabosti... To je len zlomok toho, ako reaguje detský organizmus na to, keď mu odopierame pravidelný pohyb.

Prebudiť záujem detí o šport a pohyb ako taký, nie je však také jednoduché. Preto sme sa rozhodli staviť na netradičné športové disciplíny. Cvičenie na slideboarde, slickline, trampolíne, chôdza na chodúľoch, badminton, prekážková dráha, aerobik, kolobežky... Komu sa zdá obyčajný futbal či vybíjaná nuda, ten si dnes naozaj prišiel na svoje. V rámci Dňa pohybu mali žiaci možnosť vyskúšať si to, čo na bežných hodinách telesnej výchovy sotva zažijú. Ich nadšené pobehovanie medzi stanovišťami a opakované návraty na niektoré z disciplín však svedčia o tom, že to s nimi nebude až také zlé.

Stačí len prísť na to čo nás baví a vybrať si spomedzi pohybových aktivít tie, ktoré sú nám srdcu blízke. Potom nebudeme vnímať pohyb ako niečo úmorné, ale ako relaxačnú činnosť, počas ktorej si „dobijeme baterky“, načerpáme energiu a silu do ďalších aktivít. Preto nemeškajme, zoberme kamarátov, rodičov, súrodencov a ukážme im, že s pravidelným pohybom bude náš život nielen pestrejší, ale najmä zdravší. Športu zdar!

—————

Späť