"Anjelik, žirafa a stolček alebo o (ne)zmysle"

15.02.2015 18:32

Myslíte si, že každý vie, aký je jeho zmysel života? Nájsť ten svoj nie je veru ľahké pre nikoho z nás. A čo má potom hovoriť taký anjel!

Jedného sme spoznali v Slovenskom komornom divadle v Martine. Spadol z obláčika a nemohol sa vrátiť do neba skôr, kým svoj zmysel života nenájde. Keby mu nepomohlo zopár afrických zvierat, možno ho hľadá až do dnes. Vďaka popletenej žirafe, slonovi prinášajúcemu šťastie, nespokojnému netopierovi a chameleónovi veľmi rýchlo našiel nielen zmysel svojho bytia, ale aj dobrých kamarátov a najmä vieru v samého seba. Pochopil, že bez priateľstva, súdržnosti a vzájomnej pomoci to majú v živote ťažké nielen zvieratká, ale aj anjeli.

Táto poučná, ale tiež veľmi zábavná rozprávka o zvieratkách, ktorým nechýbali rôzne – lepšie aj horšie - ľudské vlastnosti, nás zaujala nielen prepracovanými dialógmi s množstvom slovných prešmyčiek, ale i originálnymi kostýmami a úžasnými výkonmi všetkých hercov. Ak si myslíte, že uprostred Afriky nemôžete stretnúť hada na bicykli či vreckového zlodeja, veľmi sa mýlite! V divadelnej hre od úspešnej poľskej autorky hier pre deti a mládež Marty Guśniowskej je naozaj všetko možné! Kto neverí, nech sa ide presvedčiť!

—————

Späť