Výchovný koncert „Potulky Slovenskom“

15.04.2015 06:38

Mená Jaro Gažo a Radko Pažej sú medzi našimi žiakmi už veľmi dobre známe. Spájajú sa totiž s výchovnými koncertmi, na ktoré sa vždy všetci veľmi tešia. Nie však z toho dôvodu, že sa hodinku - dve nebudú učiť, ale preto, lebo vedia, že ich čaká zaujímavé predstavenie plné hudby, piesní a dobrej nálady. Kto by očakával nezáživné vysvetľovanie plné strohých faktov a poučiek či monotónny výklad, ten by bol asi sklamaný. Títo dvaja hudobníci sú totiž široko-ďaleko zmámi tým, že všetky dôležité informácie odovzdávajú žiakom prostredníctvom piesní, humorných dialógov a krátkych veselých scénok.

Inak tomu nebolo ani dnes. Tancujúce a tlieskajúce deti boli dôkazom toho, že výchovný koncert s názvom Potulky Slovenskom mal vysokú vzdelávaciu i výchovnú úroveň. Informácie o najkrajších kútoch Slovenska boli nielen vhodne prispôsobené detskému poslucháčovi, ale i ozvláštnené nádhernou projekciou tých najkrajších kútov našej vlasti. Deti spontánne reagovali na všetky otázky, aktívne sa zapájali do programu a z plných hrdiel vyspevovali chytľavé refrény piesní.

Z koncertu si odniesli nielen pekné zážitky a dobrú náladu, ale i melódiu  poslednej piesne, ktorú mnohí „nemohli dostať z hlavy“ ani do konca vyučovania. :o)

Ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie skvelé vystúpenia!

—————

Späť